top of page

Over mij

Ulrika is van oorsprong Zweeds en is sinds 2015 diëtist. Haar eerste carrière was in de IT-branche met een focus op technische ondersteuning en service management. Zij heeft haar diploma in voeding & diëtetiek behaald in de Verenigde Staten, waar zij 13 jaar heeft gewoond. Haar specialisatie in darmproblemen en gewichts-management heeft zij opgedaan tijdens een stage van 10 maanden aan de Tulane University, School of Public Health en Tropical Medicine, gevolgd door 4 jaar in meerdere ziekenhuizen. In 2019 is Ulrika verhuisd naar Nederland, waar zij na “even” de taal te leren aan het werk is gegaan in de eerste-lijn hulpgeving bij een diëtistenpraktijk. Ze heeft haar specialisaties uitgebreid met Fodmap-training bij Monash University en gewichts-management en leefstijl- en gedragsverandering met ACT methodiek  (Acceptance Committment Therapy) bij de Heidi Stiegelis Academy.

Vanuit haar ervaring in de IT wereld, weet zij goed hoe het is om een drukke zakelijke baan te hebben en dat te combineren met familie, must-do’s en voor jezelf zorgen. Uit die zelfde wereld heeft zij ook een sterk vermogen van probleem analyse & werkende oplossingen vinden, meegenomen.

Haar vermogen om goed naar de persoon voor zich te luisteren, mee te leven in hun ervaring & situatie, en dan haar specialistiche kennis toe te passen kan zij samen met haar cliënten werken naar een positieve veranding in het leven.

Met haar internationale achtergrond kan ze consulten houden in Nederlands, Engels en Zweeds.

In haar eigen woorden:

“Ik vind dit werk fantastisch. Het vertrouwen dat ik iemand kan helpen een beter leven voor zichzelf te maken, betekent echt iets voor mij. De filosofie in mijn consulten gebruik ik ook voor mezelf. We kunnen niet slechts naar één detail kijken, we moeten het grote geheel zien en dat een gezonde leefstijl alle delen van ons omvat, of het nu gaat om voeding, beweging, mindfulness of mentale fitheid. Ik gebruik ACT als basismethodiek voor gedragsverandering.”

Volg mij op LinkedIn! 

  • LinkedIn
Picture of Ulrika
Picture of Ulrika
bottom of page