Popcorn

Maak jouw eigen popcorn in en pan met een beetje olijfolie. Voeg geen zout, suiker of boter toe. Wil je toch smaak kan je kruiden gebruiken. Denk aak gerookte paprikapoeder en kruidmixen. Aan kant-en-klare popcorn of magnetronpopcorn is vaak suiker of zout toegevoegd (of kijk of je een zonder veel zout of suiker kan vinden).
Snoepgroente/snackgroente
Je kunt ook grotere groenten kopen en deze in kleine stukjes snijden. Denk aan paprika, radijs, tomaat, komkommer, selderij, wortel. Ook een stuk fruit in stukken gesneden kan een optie zijn.

Maak jouw eigen dip voor de snoepgroente
3 takjes Verse munt 1 Sjalot 100 g Griekse yoghurt 1 eetlepel olijfolie 1 snufje Peper zwart 1 snufje Zout
Met Griekse yoghurt of kwark als basis kan je zelf ook experimenteren met kruiden en jouw eigen dipsaus met verschillende smaken maken.
Ulrika's New Orleans style tomatensalsa
Hak alles fijn en meng naar smaak.

Ingrediënten: 5-6 grotere tomaten 1 sjalot of rode ui ½ eetlepel olifolie Verse knoflook (jij bepaalt hoeveel) Zwarte peper (naar smaak) Snufje zout Gerookte paprikapoeder (naar smaak) Chipotle tabasco (naar smaak, let op – deze is pittig!) Sap van een halve uitgeperste verse limoen Optie: Snijd een deel van een verse komkommer fijn en voeg toe
Kikkererwten in de oven – jouw eigen “borrelnootjes”

150 gram kikkererwten (uit blik)
1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel knoflookpoeder 0,5 theelepel komijn Snufje zout 1 eetlepel olijfolie Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep ze droog met een keukenpapiertje.
Doe ze in een kommetje en voeg 1 el olijfolie en de specerijen toe. Meng door elkaar.
Oven Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Gebruik bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat. Rooster de kikkererwten gedurende 15 minuten. Schud een keer en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Airfryer Rooster de kikkererwten in 15 minuten krokant op 180 graden. Schud de kikkererwten tussentijds.